Magamról


Welcome t

Igyekeztem összegyűjteni az esküvőfotózással kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és azokat lehetőleg lényegre törően tömören megválaszolni, valamint néhány hasznos tippet is adni.

Ha valami kimaradt vagy részletesebben érdekel kérdezzetek nyugodtan. Mikor válasszunk fotóst, videóst?
    Lehetőleg minél előbb. Amint megvan az esküvő napja érdemes keresni. A profiknál nem ritka, hogy egy évre előre is vannak foglalt időpontok. 
Milyen a jó helyszín a beállítot képekhez?

    A kreatív képek készítése általában külső helyszínen történik. Érdemes olyan helyszínt választani ahol van árnyék, fák, kőfalak, lépcsők esetleg szökőkút, híd...stb. Ez lehet park, arborétum, vagy egy nagyobb kert. Lényeg, hogy nektek tetszen és lehetőleg közel legyen az esküvő helyszínéhez, főleg ha egy napra esik a fotózás az esküvővel. Bár újabban divatba jöttek a lepukkant gyártelepek, a romkocsmák és egyéb nem szokványos helyek, ahol éles kontrasztba állítható a környezettel egy szépen felöltözött pár. Rossz idő esetére érdemes belső helyszínnel is készülni. Minden esetben, ha a helyszín nem közterület a terület tulajdonosától vagy üzemeltetőétől előzetesen engedélyt kell kérni a fotózásra, esetleg "bérleti díjat" kell fizetni.
Mikor készüljenek a beállított képek? 
    Ha van rá lehetőség legjobb a szertartás(ok) előtti héten vagy közvetlenül a szertartás(ok) előtt. 
 A kreatív fotózásra legalkalmasabb időpont nyáron a reggeli vagy a kora  délutáni időszak (14:00  órától). Ha minden kötél szakad, a szertartás(ok) után és a vacsora előtt is megoldható. Az alkonyati fények igen kellemesek is lehetnek, de a hosszúra nyúlt árnyékok miatt nem mindig a legelőnyösebbek.
Mit kell hozni a kreatív fotózáshoz?
    Érdemes néhány kelléket bekészíteni (pl.: egy üveg pezsgőt és poharakat), de ezt a ti fantáziátokra bízom.
Ha esetleg nem a legkényelmesebb a menyasszonyi cipő lehet hozni egy kényelmes sportcipőt is (feltéve, ha a ruha takarja).
Egy fehér lepedő is jó szolgálatot tehet ha leültök valahová.
Jó, ha jön az ifjú párral egy segítő is, aki megfogja a csokrot, a kellékeket vagy segít a menyasszonynak a ruhában mozogni.
Mennyi időt igényel a kreatív fotózás?
    Úgy másfél, két órával lehet számolni, de akár egy órába is besűríthető.
Hol vállalja a fotózást?
     Általában Budapest , Pest, Fejér, Komárom- Esztergom, Veszprém, Nógrád és Heves megyékben, de előzetes egyeztetés alapján az ország egész területén és a környező országokban is vállalom az esküvők fotózását.
Milyen szertartásokon fotózott?
    Sokféle esküvői szertartás és szokás létezik. Különböző egyházi- és polgári szertartások, melyek sok mindenben eltérnek egymástól. Más egy gótikus templomban fotózni és más egy kápolnában vagy házasságkötő teremben, esetleg szabadban megrendezett szertartáson. A közös mindben a gyorsaság és az észrevétlenség, a diszkréció. Itt nem a fotósról szól az esemény, de ő az, aki minden mozzanatot rögzít, hogy évek múlva is a legapróbb részlet is visszaidézhető legyen.
Van-e kiszállási díj és ha van mennyi?
    Ha a közelben lesz az esküvő (értsd Bicske és kb. 80 Km -es körzete) nem kérek útiköltséget. Egyéb esetekben személyes megegyezés alapján történik.
Kell-e profi fotós a lakodalomba?
    Sokan abból a téves elképzelésből indulnak ki, hogy a lakodalomba már nem kell profi fotós, mert a rokonok és a vendégek majd úgy is fotóznak. Ez sajnos nem igaz. A rokonok, a vendégek a lakodalommal, az önfeledt szórakozással vannak elfoglalva (ez így van rendjén) és nem azzal, hogy minden eseményt megörökítsenek a vacsorán és azt követően. Továbbá az általánosságban elterjedt kompakt digitális gépek nem alkalmasak arra, hogy rossz fényviszonyok közt a táskából előkapva a másodperc tört része alatt elkapjanak egy érdekes jelenetet. Az ilyen próbálkozásoknak az eredménye legtöbbször sötét, zajos és gyakran életlen használhatatlan képek tömege.
Meddig válalja a fotózást a lakodalomban?
    Én általában nem egy megbeszélt időpontig, hanem a lakodalmi események végéig fotózok. Célom az események megörökítésén túl a hangulat hű visszaadása, zsánerképek segítségével.
Mikor kapjuk meg a képeket?
    Az esküvőt követően 2 -3 héten belül. Ennyi időre szükségem van a képek retusálására, a papírképek, a webalbum és a zenés DVD elkészítéséhez.
Mikor kell fizetnünk a képekért?
    Fizetni csak az átvétel után kell. Ha tetszenek a képek :-)
Kér-e élőleget vagy foglalót?
    Sem előleget, sem foglalót nem kérek. Elég egy aláírt megbízási szerződés. Fizetni csak a képek átvétele után kell.
Hogyan kapjuk meg a képeket?
     Az összes fotó digitálisan korrigálva lesz az utómunkálatok során
 (fényerő, kontraszt, színek, arcbőr-, ruha-retus ha szükséges) és ezeket nagy felbontásban DVD-n átadom.
 
- 100db 10x15 cm -es papírkép,
 - 4db A5 -ös nagyítás valamint
 - 1db zenés DVD (Slideshow) kb.. 15 perc készül a képekből
 - saját címmel rendelkező web album
Készít-e albumot vagy fotókönyvet?
    Igen. Leggyakrabban az A4 méretű  24 oldalas keményborítós fotókönyvet rendelik, melynek ára a szolgáltatások menüpontban található.
Mennyibe kerül a fotózás?
    Ez igen változó. Attól függ, hogy mit szeretnétek. Egyedi ajánlatkérést készítek minden érdeklődőnek.
szolgáltatások  menüpontban található három leggyakraban igényelt csomag.
Videózást is vállal?
    Én nem, de egy nagyon kedves barátom igen.
Mennyi kép készül?
    Ezt elég nehéz előre meghatározni. Függ a helyszínektől, az esemény hosszától és a résztvevők számától. Általában 1000 - 2000 kép készül. Igyekszem mindenkiről képet készíteni, de nem vagyok híve "az egyfajta képből százat készítsen" elvnek.

TippekAdravecz Tamás - Esküvőfotós Adravecz Tamás - Esküvőfotós munka közben Igy készül a jó esküvői fotó


kkkkkÁ